Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2011

Λίγα λόγια για το Πανεπιστήμιο Πειραιώς...


Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς είναι Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ιδρυμα (ΑΕΙ) που εδρεύει στον δήμο του Πειραιά στην διασταύρωση των οδών Καραολή & Δημητρίου και Δεληγιώργη.
Ξεκίνησε την λειτουργία του ως Σχολή Βιομηχανικών Σπουδών το 1938 από το Σύνδεσμο Βιομηχάνων και Βιοτεχνών, ενώ το 1945 μετονομάσθηκε σε Ανωτέρα Σχολή Βιομηχανικών Σπουδών και το 1958 μετονομάσθηκε σε Ανώτατη Βιομηχανική Σχολή Πειραιώς (Α.Β.Σ.Π.) με τετραετή φοίτηση και πτυχίο ισότιμο των άλλων ΑΕΙ. Από το ακαδημαϊκό έτος 1971-1972 οι σπουδές διαχωρίστηκαν από το δεύτερο έτος σε Οικονομικών Επιστημών και Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων ενώ το ακαδημαϊκό έτος 1977-1978 λειτούργησε το τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης. Τον Ιούνιο του 1989 μετονομάστηκε σε Πανεπιστήμιο Πειραιώς μαζί με την προσθήκη τριών ακόμη τμημάτων.
Σήμερα το Πανεπιστήμιο Πειραιώς έχει εννιά προπτυχιακά τμήματα σπουδών: Οικονομικής ΕπιστήμηςΟργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων,Στατιστικής και Ασφαλιστικής ΕπιστήμηςΧρηματοοικονομικής και Τραπεζικής ΔιοικητικήςΝαυτιλιακών ΣπουδώνΒιομηχανικής Διοίκησης και ΤεχνολογίαςΠληροφορικήςΨηφιακών Συστημάτων και τέλος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών. Επίσης παρέχει πληθώρα μεταπτυχιακών προγραμμάτων εξειδίκευσης. Θεωρείται ώς ένα από τα περισσότερο σύγχρονα και αξιόπιστα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Ελλάδας με αναγνωρισμένους καθηγητές.
Πηγή: Βικιπαιδεια
Θανάσης Χριστοδουλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου