Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2011

Παραιτήθηκε και επίσημα ο Γ. Παπανδρέου

«Είναι μία ιστορική στιγμή για τη χώρα. Να δούμε πως θα αξιοποιήσουμε τις πολύ θετικές αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου», ανέφερε ο πρωθυπουργός κατά την είσοδό του στο προεδρικό μέγαρο όπου συναντάται αυτή την ώρα με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Από την πλευρά του ο κ. Παπούλιας εξέφρασε την ανακούφισή του για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, τονίζοντας πως είναι μία απόφαση που περίμενε ο λαός.

«Περιμένουμε τον σχηματισμό μίας κυβέρνησης που θα ασχοληθεί με πολλά δύσκολα», είπε ο κ. Παπούλιας, ενώ έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης την εδραίωση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου.

Λίγη ώρα νωρίτερα, σε διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό ο Γ. Παπανδρέου είπε ότι: «Σήμερα ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να εγγυηθούμε ότι θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να εξασφαλιστεί η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου και να παραμείνουμε ασφαλείς στο ευρώ».

«Σήμερα παρά τις διαφορές μας αφήνουμε στην άκρη τις αντιπαραθέσεις Έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ να πιστέψουμε οι ίδιοι στον εαυτό μας. Από την αρχή ήταν προφανές ότι για να πετύχουμε την ιστορική αυτή συμφωνία έπρεπε να επιλέξουμε ένα πρόσωπο στο οποίο θα πιστεύουμε όλοι», πρόσθεσε ο απερχόμενος πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ακόμη ότι πήρε την απόφαση να παραιτηθεί με μόνο γνώμονα το μέλλον της Ελλάδας, ενώ υποστήριξε ότι η χώρα θα πορευτεί με ένα προσδιορισμένο οδικό χάρτη. 

«Η νέα κυβέρνηση θα προχωρήσει με τη στήριξη όλων μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου.

Κάνοντας ένα απολογισμό της θητείας του, ο απερχόμενος Πρωθυπουργός, δήλωσε υπερήφανος που παρά τις αντιξοότητες «καταφέραμε να κρατήσαμε τη χώρα όρθια και αποφύγαμε τη χρεοκοπία».

«Μπροστά στο εθνικό συμφέρον δεν λογαριάζω ούτε λογάριασα ποτέ μου τίποτε. Κανένα αξίωμα, καμία καρέκλα και κανένα πολιτικό κόστος γιατί για εμένα, η Ελλάδα είναι πάνω από όλα, είναι επιλογή, τόσο μάλλον επειδή ήμουν παιδί της διασποράς», είπε.

Tέλος, ο κ. Παπανδρέου ευχαρίστησε τον ελληνικό λαό για την εμπιστοσύνη και για την αντοχή σε δύσκολες καταστάσεις, ενώ ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο νέο πρωθυπουργό και τη νέα κυβέρνηση, τονίζοντας ότι θα είναι δίπλα τους.

Αμέσως μετά το μήνυμά του στους πολίτες, ο κ. Παπανδρέου μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο όπου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στις 19:00 ήταν προγραμματισμένη η συνάντηση των κ.κ. Παπανδρέου, Σαμαρά και Καρατζαφέρη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ μετέβησαν στο Προεδρικό Μέγαρο, ωστόσο, λίγα λεπτά αργότερα, ο κ. Καρατζαφέρης αποχώρησε εκφράζοντας την λύπη του, όπως είπε, για τα παιγνίδια τακτικής στα οποία οι δύο αρχηγοί παρέσυραν τον Κάρολο Παπούλια.

Πηγή: Το Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου