Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Γιατί όχι στη νομιμοποίηση των “μαλακών” ναρκωτικών;


Κάποτε ο Γιώργος Παπανδρέου είχε προτείνει προεκλογικά τη νομιμοποίηση της ινδικής κάνναβις και του χασίς. Όλοι πέσαν επάνω του λέγοντας ότι αυτή η πρόταση ήταν απαράδεκτη. Γιατί κύριοι δεν είναι σωστή αυτή η πρόταση; Πληροφοριακά θέλω να ενημερώσω τους αναγνώστες ότι αν θεωρηθεί αυτό το προϊόν είδος πολυτελείας και επιβλαβές για την υγεία, και φορολογηθεί με 40% τότε το κέρδος του κράτους θα είναι 800 εκατομμύρια ευρώ αφού ο ετήσιος τζίρος που υπολογίζεται ότι κάνουν οι έμποροι μαλακών ναρκωτικών στην Ελλάδα είναι 2 δις ευρώ!!! 800 εκατομμύρια δεν είναι και λίγα και ειδικά αν σκεφτούμε τη λαϊκή έκφραση <<φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι>>.
Τι μπορεί να εμποδίσει την κυβέρνηση να προωθήσει αυτή τη νομιμοποίηση; Μας συμφέρει και ειδικά σε εποχές που ολοένα η κρίση κλείνει τις επιχειρήσεις και περιορίζει την οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών και ολόκληρου του κράτους. Εδώ προβλέπεται η πτώχευση των ασφαλιστικών ταμείων! Έχουμε καταλάβει σε πόσο σοβαρή κατάσταση βρισκόμαστε; Αν πτωχεύσουν τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία, ο ηλικιωμένος που δούλευε σε όλη του τη ζωή, δε θα παίρνει πλέον σύνταξη λόγω πτώχευσης! Το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο που ψηφίστηκε πριν από μια εβδομάδα δεν ήταν <<αστειάκι>> της κυβέρνησης, αλλά πραγματικότητα που κάθε μέρα θα τη βιώνουμε στο σπιτικό μας, να μας πνίγει. Και το χειρότερο; δε θα μπορούμε να αντιδράσουμε.
Προτείνω λοιπόν σαν Έλληνας πολίτης που έχει δικαίωμα να μιλάει ανοιχτά, να νομιμοποιηθεί η χρήση μαλακών ναρκωτικών. Κάποιοι όμως θα ρωτήσουν: έτσι όμως η κυβέρνηση, δε θα ωθήσει τον χρήση σε υπερκατανάλωση αυτού του διαβόλου; Όχι. Και αυτό γιατί το υπουργείο υγείας μπορεί να οργανώσει μία εκστρατεία σαν αυτές που κάνει κατά του καπνίσματος. Ακόμα, πάνω στο πακέτο θα γράφει το ίδιο ακριβώς μήνυμα που γράφει και στα τσιγάρα. Στο κάτω – κάτω και το τσιγάρο βλάπτει πολύ σοβαρά την υγεία, και ο Έλληνας το έκοψε όταν είδε ότι δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να αγοράζει τσιγάρα. Έτσι, θα ωθήσει και πολλούς να κόψουν τη χρήση αυτού του διαβόλου.
Σκεφτείτε αυτά που προτείνω και θα καταλάβετε ότι κάπου βοηθάει ένας τέτοιος νόμος. Η παραοικονομία μπορεί να γίνει ανάπτυξη στην οικονομία!
Θανάσης Χριστοδουλάκης
Φοιτητής Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης
Πανεπιστημίου Πειραιώς

6 σχόλια:

  1. egw den sumfwnw kai polu me ayth thn apopsh alla gia na to les esu kai na mhn ntrepesai na to grafeis kati parapanw tha ksereis... ontws oikonomika tha ma boh8hsei arketa... alla olo kai kati tha paei straba... gt sthn ellada ola straba mas pane...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κόπηκα! Αυτή είναι η δική μου γνώμη πάντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. loipon septemvri oloi stn 203 na skasoume kana trifullo san tmima...psiste to!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θανάσης Χριστοδουλάκης12 Αυγούστου 2011 στις 5:20 μ.μ.

    Αγαπητέ μου φίλε,
    μην το κοροιδεύεις διότι η κυβέρνησε πρότινε την αποποινικοποίηση... Αν θέλουμε να βγούμε από την κρίση και να εισαχθούμε σε μια τροχιά ανάπτυξης, πρέπει να πάρουμε ρίσκα. Ήταν μία σωστή πρωτοβουλία της κυβέρνησης. Αυτή είναι η άποψή μου. Σαφώς, μπορεί να έχεις διαφορετική. Αν θες στείλε μου mail ή στο facebook να το συζυτήσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. oxi file mou me prosvalleis...milaw polu sovara toso kairo eimaste me ton fovo apo thn mia to thewrw swsto gia oikonomikous logous ap tn allh me xenerwnei oti tha mporei na kanei o kathenas opote kai opou thelei...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θανάσης Χριστοδουλάκης13 Αυγούστου 2011 στις 1:36 π.μ.

    Θα μπορούσε να γίνει μόνο σε οικιακή χρήση... Είναι δύσκολοι καιροί.. Είναι ένας βασικός τρόπος να γνωρίσουμε την ανάπτυξη... Γιατί σε προσβάλλω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή