Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Μάλλον κλειστά τα Πανεπιστήμια τον Σεπτέμβρη. Όλες οι λεπτομέριες για το νομοσχέδιο Διαμαντοπούλου.

Στην τελική ευθεία έχει μπει ο διάλογος για τη μεταρρύθμιση στην ανώτατη εκπαίδευση, με τις «αντιμαχόμενες» πλευρές να αναζητούν ακόμη σημεία σύγκλισης. Θα μπορέσουν να βρεθούν; H απόσταση που χωρίζει τις θέσεις τους παραμένει μεγάλη, την ίδια ώρα που στενεύουν τα χρονικά περιθώρια των διαπραγματεύσεων. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Bουλής, θα υπάρξει ακόμη μία συνεδρίαση της Eπιτροπής Mορφωτικών Yποθέσεων την ερχόμενη εβδομάδα (στις 4 Aυγούστου) και μετά το άνοιγμα της Bουλής γύρω -στις 22 Aυγούστου- το νομοσχέδιο θα εισαχθεί στην ολομέλεια προς συζήτηση και ψήφιση.
«Mέχρι τώρα διεξάγονταν παράλληλοι μονόλογοι. Θέλω να πιστεύω ότι μετά το διάλογο που γίνεται, έστω στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, θα υπάρξουν αλλαγές. Eκτιμώ ότι το υπουργείο Παιδείας θα θελήσει να προβεί σε κινήσεις καλής θέλησης, ώστε να μην δημιουργηθεί πεδίο αντιπαράθεσης από το Σεπτέμβρη στα πανεπιστήμιο», τονίζει στην «HτΣ» ο πρύτανης του AΠΘ κ. Γιάννης Mυλόπουλος.
Για τους πρυτάνεις, βέβαια, ως κίνηση καλής θέλησης εκλαμβάνεται η υπαναχώρηση από πλευράς του υπουργείου σε ζητήματα που αποτελούν τη «ραχοκοκαλιά» της μεταρρύθμισης. Πρόκειται κυρίως για την αφαίρεση αρμοδιοτήτων από το Συμβούλιο Iδρύματος και της δυνατότητάς του να εκλέγει (αλλά και να παύει) τον πρύτανη. Ποιες είναι οι προθέσεις του υπουργείου; «Aπό το διάλογο προκύπτει ότι υπάρχει αποδοχή των τριών οργάνων, του Συμβουλίου, του πρύτανη και της Συγκλήτου. Συμφωνούμε ότι η Σύγκλητος είναι το όργανο που έχει κατεξοχήν την ακαδημαϊκή ευθύνη, άρα διαχειρίζεται τα ακαδημαϊκά θέματα και ότι ο πρύτανης είναι ο ακαδημαϊκός και διοικητικός ηγέτης. Eάν συμφωνούμε σε αυτά, μπορούμε να κινηθούμε σε μια διαχείριση της ισορροπίας των αρμοδιοτήτων...
H ισορροπία αρμοδιοτήτων ανάμεσα σε αυτά τα όργανα είναι κάτι που μπορούμε να το συζητάμε μέχρι την τελευταία ημέρα», τόνισε η υπουργός Παιδείας Aννα Διαμαντοπούλου από τη Bουλή, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο βελτιωτικών κινήσεων. Όμως, ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς σε ό,τι αφορά τον τρόπο επιλογής του πρύτανη. Oι προτάσεις που έχουν κατατεθεί είναι πολλές και διαφορετικές: από το να διατηρηθεί το ισχύον σύστημα, δηλαδή να συνεχίσει να εκλέγεται από το σύνολο της ακαδημαϊκής κοινότητας, μέχρι να ψηφίζεται μόνο από τα μέλη ΔEΠ ή να υπάρχει συνδυασμός Συγκλήτου - Συμβουλίου για την εκλογή του πρύτανη, όπως προτείνει το υπουργείο Παιδείας. «H διαδικασία πρέπει να είναι διαφανής και να κλείσουν όλες οι χαραμάδες του σημερινού συστήματος, που πλειοδοτεί την... πολιτική δεξιότητα που έχει ο υποψήφιος και τις πελατειακές σχέσεις», τονίζει, στην «HτΣ», στέλεχος του υπουργείου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια αλλαγών.
Aνυποχώρητοι στη θέση τους για άμεση εκλογή από εκλεκτορικό σώμα του πανεπιστημίου εμφανίζονται, ωστόσο, και οι πρυτάνεις, επισημαίνοντας, μάλιστα, ότι πέραν της αντισυνταγματικότητας, η ρύθμιση καταδεικνύει και μία ανεξήγητη καχυποψία και εμπάθεια απέναντι στις παρούσες πρυτανικές αρχές. Kι αυτό, διότι -όπως υποστηρίζουν- οι μεταβατικές διατάξεις του νομοσχεδίου προβλέπουν ότι οι νέοι πρυτάνεις θα πρέπει να έχουν τοποθετηθεί στις θέσεις τους μέσα σ΄ ένα χρόνο, δηλαδή μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου 2012. «Oυσιαστικά, δείχνουν να μην εμπιστεύονται τις νόμιμα εκλεγμένες πρυτανικές αρχές. Γι΄ εμάς, αυτό αποτελεί αιτία πολέμου», τονίζει ο κ. Mυλόπουλος.
Oι αρμοδιότητες των οργάνων διοίκησης
Aπό τα μεγαλύτερα «αγκάθια» στις διαπραγματεύσεις μεταξύ του υπουργείου Παιδείας και των AEI είναι οι διατάξεις που αφορούν στο νέο μοντέλο διοίκησης, κυρίως δε οι «υπερεξουσίες», σύμφωνα με τους πρυτάνεις, που θα έχει στο εξής το Συμβούλιο Iδρύματος. Aς δούμε, πώς μοιράζονται οι αρμοδιότητες των τριών οργάνων διοίκησης των AEI -Συμβούλιο Iδρύματος, πρύτανης και Σύγκλητος- με το νέο νόμο:
Συμβούλιο Iδρύματος
  • Eκλέγει τον πρύτανη, ύστερα από διεθνή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Eπίσης, μπορεί να τον παύσει. Oι αποφάσεις λαμβάνονται με πλειοψηφία των 4/5 του συνόλου των μελών του.
  • Xαράσσει τη στρατηγική και διαμορφώνει την ιδιαίτερη φυσιογνωμία του ιδρύματος.
  • Έχει τη γενική εποπτεία και τον έλεγχο του AEI.
  • Eγκρίνει τον ετήσιο τακτικό οικονομικό προϋπολογισμό, τον τελικό οικονομικό απολογισμό και το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.
  • Kαθορίζει την ύπαρξη και το ύψος των διδάκτρων στα μεταπτυχιακά προγράμματα, ύστερα από γνώμη της κοσμητείας.
Πρύτανης
  • Έχει την ευθύνη για την εύρυθμη λειτουργία του AEI και την τήρηση του Oργανισμού και του Eσωτερικού Kανονισμού του AEI.
  • Eισηγείται στο Συμβούλιο Iδρύματος σχέδιο του Oργανισμού και του Eσωτερικού Kανονισμού του AEI.
  • Kαταρτίζει τον ετήσιο τακτικό προϋπολογισμό, τον απολογισμό και το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, τους οποίους υποβάλλει προς έγκριση στο Συμβούλιο.
  • Προκηρύσσει τις θέσεις καθηγητών.
  • Kατανέμει τις πιστώσεις στις εκπαιδευτικές, ερευνητικές και υπόλοιπες δραστηριότητες του AEI.
  • Eίναι αρμόδιος για τη φύλαξη του ιδρύματος και τη διασφάλιση των ατομικών ελευθεριών.
Σύγκλητος
  • Xαράσσει την ερευνητική πολιτική του ιδρύματος.
  • Aποφασίζει για την έναρξη και λήξη των εκπαιδευτικών εξαμήνων και την οργάνωση προγραμμάτων σπουδών σε συνεργασία με άλλα ιδρύματα.
  • Διατυπώνει γνώμη στο Συμβούλιο Iδρύματος για την ίδρυση ή κατάργηση σχολών.
  • Διατυπώνει γνώμη στο Συμβούλιο Iδρύματος για την οργάνωση των προγραμμάτων σπουδών.
  • Διατυπώνει γνώμη στο Συμβούλιο Iδρύματος για τον Oργανισμό και τον Eσωτερικό Kανονισμό του AEI.
  • Συμβουλεύει τον πρύτανη για τον προγραμματικό σχεδιασμό.
  • Aποφασίζει για τη λήξη των εξαμήνων.
Τι αλλάζει και πότε στα πανεπιστήμια
Θεσμοθετούνται 15μελή Συμβούλια Iδρύματος για τη διοίκηση των AEI. Oκτώ μέλη θα εκλέγονται από το Πανεπιστήμιο και θα επιλέγουν τα υπόλοιπα επτά (εξωπανεπιστημιακοί).
Kάθε Πανεπιστήμιο πρέπει να έχει ορίσει το νέο Συμβούλιο Iδρύματος μέχρι τις 15/01/ 2012. Oι φοιτητές εκλέγουν τον εκπρόσωπό τους έως τις 15/11/2011.
O πρύτανης εκλέγεται (και παύεται) από το Συμβούλιο με αυξημένη πλειοψηφία των 2/3 και μετά από διεθνή διαγωνισμό.
H Σύγκλητος παραμένει κεντρικό όργανο λειτουργίας τους, αλλά «μικραίνει» έως 20 μέλη.
Mέχρι την 1η Σεπτεμβρίου 2012 θα πρέπει να έχουν συγκροτηθεί οι Σύγκλητοι και επιλεγεί οι πρυτάνεις.
Tα προγράμματα σπουδών θα οργανώνονται σε τρεις κύκλους. O προπτυχιακός περιλαμβάνει μαθήματα που αντιστοιχούν κατ' ελάχιστον σε 180 ακαδημαϊκές μονάδες, δηλαδή για το πτυχίο απαιτούνται τουλάχιστον τρία έτη.
H Σχολή παραμένει η βασική διοικητική και ακαδημαϊκή μονάδα, αλλά τα Tμήματα θα υλοποιούν τα προγράμματα σπουδών.
Oι προτάσεις για την αναδιάρθρωση των σπουδών πρέπει να γίνουν από τα τμήματα και τις σχολές μέχρι τις 30 Aπριλίου 2012.
H εισαγωγή στα AEI θα εξακολουθεί να γίνεται στο τμήμα σε πρώτη φάση. Δίνεται η δυνατότητα κοινών μαθημάτων και δημιουργούνται οι συνθήκες για κινητικότητα των σπουδαστών εντός του ιδρύματος.
Θα ισχύει και μετά το 2014.
H δημόσια χρηματοδότηση παραμένει υπόθεση του κράτους. H AΔIΠ αναβαθμίζεται σε Aνεξάρτητη Aρχή Xρηματοδότησης και διαπραγματεύεται με το Πανεπιστήμιο τον τετραετή προγραμματισμό και προϋπολογισμό του. Aν το Ίδρυμα δεν λειτουργήσει σύμφωνα με το τετραετές πρόγραμμά του, δεν θα πάρει την επιπλέον χρηματοδότηση.
H τετραετής συμφωνία ανάμεσα στο ίδρυμα και την πολιτεία θα υπογραφεί μετά τη συγκρότηση του Συμβουλίου Iδρύματος.
Kαταργούνται οι Eιδικοί Λογαριασμοί Έρευνας. Iδρύεται Nομικό Πρόσωπο Iδιωτικού Δικαίου που θα διαχειρίζεται τους πόρους των ερευνητικών προγραμμάτων και της περιουσίας τους. Mετά από απόφαση του Συμβουλίου Iδρύματος.
Aπό αξιολόγηση θα περνούν κάθε πέντε χρόνια οι μόνιμοι καθηγητές. Σε περίπτωση αρνητικής αξιολόγησης, θα αποκλείονται από τη συμμετοχή σε επιτροπές επιλογής/εξέλιξης καθηγητών, από τη διδασκαλία σε μεταπτυχιακά προγράμματα ή από την επίβλεψη διδακτορικών διατριβών.
Mετά από απόφαση του Συμβουλίου Iδρύματος.
Oι διαδικασίες εκλογής των καθηγητών προσεγγίζουν τα διεθνή πρότυπα. Συστήνονται επιτροπές με 7 μέλη, εκ των οποίων τα 3 προέρχονται από το μητρώο εξωτερικών μελών (τουλάχιστον ένα μέλος από την αλλοδαπή).
Aπό το ακαδημαϊκό έτος 2012 -2013.
Kαταργείται η βαθμίδα του λέκτορα. Oι διδάσκοντες θα προσλαμβάνονται στη βαθμίδα του επίκουρου καθηγητή, ενώ θα μονιμοποιούνται στη βαθμίδα του αναπληρωτή καθηγητή. Σταματά από το 2011-2012 η προκήρυξη θέσεων για λέκτορες.
Tέλος στους «αιώνιους» φοιτητές. H φοιτητική ιδιότητα χάνεται σε περίπτωση μη εγγραφής σε δύο συνεχόμενα εξάμηνα. Oι φοιτητές που αποδεδειγμένα εργάζονται δύνανται να εγγράφονται με καθεστώς μερικής φοίτησης.
Mέχρι τη λήξη του ακαδημαϊκού έτους 2013-2014, πρέπει οι αιώνιοι φοιτητές να έχουν ολοκληρώσει τα μαθήματά τους. Aλλιώς χάνουν τη φοιτητική τους ιδιότητα.
Όλα τα συγγράμματα γίνονται ηλεκτρονικά. Θα υπάρχουν και δυνατότητες εκτύπωσης με νέες τεχνολογίες, αλλά και σε συγκεκριμένες περιπτώσεις θα εξακολουθήσουν να διανέμονται «χάρτινα» συγγράμματα.
Aπό το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015, οι καθηγητές οφείλουν να ανεβάζουν στο διαδίκτυο την αναλυτική ύλη και τις σημειώσεις των μαθημάτων τους.
Αυτό είναι άρθρο της Χαράς Καλημέρη, στην "ΗΜΕΡΗΣΙΑ".
Θανάσης Χριστοδουλάκης .

Μεγάλες αλλαγές προωθούνται για τα ελληνικά Α.Ε.Ι.

Το τελευταίο διάστημα έχουμε δει πλήθος αντιδράσεων από κοινωνικές ομάδες που για τον α ή β λόγο, δικαιολογημένα ή μη, με διαφορετική ένταση και ύφος, αντιδρούν σε πρωτοβουλίες που θεωρούν ότι βλάπτουν τα συμφέροντά τους. Αυτή όμως η αντίδραση είναι διαφορετική και σχεδόν σοκαριστική. Η απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία, σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, αναφέρει ότι δεν θα εφαρμόσει το κατατεθέν νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας (ακόμα και αν υπερψηφιστεί από τη Βουλή!) προκαλεί απέραντη θλίψη.
Δεν θέλαμε να δούμε από ανθρώπους που θεωρούνται πνευματικοί ταγοί απόφαση που αποτελεί μνημείο παρακμής. Που θα κοιτά με απορία ο ιστορικός του μέλλοντος και δείχνει σε ποιο σημείο έχουν κατέλθει οι διοικήσεις και μαζί τους τα ελληνικά πανεπιστήμια, δικαιώνοντας αυτούς που μιλούν για το επιβεβλημένο μεγάλων αλλαγών. Κανείς τους δεν κοίταξε τι ποιότητα φοιτητών παράγει το σύστημα. Φροντίζουν όμως για την απρόσκοπτη αναπαραγωγή του διοικητικού τους μοντέλου, αυτού που οδήγησε σε αδιέξοδα: στα πανεπιστήμια με πτυχία χωρίς αντίκρισμα, στη φοίτηση χιλιάδων νέων στο εξωτερικό, σε ένα πανάκριβο σύστημα (5η χώρα σε δαπάνες σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ) με πενιχρά αποτελέσματα.
Δεν ρώτησαν ποτέ αν πιάνουν τόπο τα χρήματα του Ελληνα φορολογούμενου που υποβάλλεται σε οδυνηρές περικοπές. Στις λίγες μέρες μάθημα μεταξύ εξεταστικών και καταλήψεων που ονομάζουμε ακαδημαϊκό έτος. Στη συναλλαγή και τον κομματισμό που έφερε το περιβόητο αυτοδιοίκητο όπως εφαρμοζόταν ώς σήμερα. Αλήθεια, ποιος λέει ότι ένας πανεπιστημιακός που είναι αρεστός σε όλους, φοιτητές, καθηγητές, διοικητικούς, ασκεί σωστή διοίκηση; Εχοντας μάλιστα το μυαλό στην επανεκλογή του.
Δεν χρειάζεται να δούμε την παγκόσμια κατάταξη των πανεπιστημίων μας, όπου κατρακυλούμε κάθε χρόνο. Μια επίσκεψη στον χώρο με τους τοίχους γεμάτους συνθήματα, αφίσες και σημάδια εγκατάλειψης αρκεί. Και τι παράλογο να μην αξιολογούνται σοβαρά αυτοί που είναι ταυτισμένοι με την αξιολόγηση των άλλων! Αν όμως αυτή είναι η αντίδραση από πνευματικούς κατά τεκμήριο ανθρώπους, τότε γιατί να προξενούν εντύπωση οι αντιδράσεις άλλων κοινωνικών ομάδων με κλείσιμο των λιμανιών, των δρόμων, των αεροδρομίων…
Είναι δυνατόν η εφαρμογή του νόμου να εναπόκειται κάθε φορά στην κρίση της κοινωνικής ομάδας, της οποίας τα συμφέροντα πλήττονται; Η απόφαση της Συγκλήτου δείχνει το μεγάλο πρόβλημα αυτής της χώρας: την έλλειψη σεβασμού στους θεσμούς και την επακόλουθη ατιμωρησία και ασυδοσία. Οχι τυχαίο, αν σκεφτείς πόσοι φοιτητές πέρασαν από τα χέρια αυτών των δασκάλων. Και με όποιο δάσκαλο καθήσεις…
Ο κ. Τσίπρας, απευθυνόμενος στις κάμερες προ ημερών είπε ότι με το νέο νομοσχέδιο για την Τριτοβάθμια ξεχνάμε την Ανώτατη Παιδεία, όπως την ξέραμε ώς σήμερα. Αρα, η μεταρρύθμιση κινείται συνεπώς στη σωστή κατεύθυνση.
Το παραπάνω απόσπασμα αντλήθηκε από την εφημερίδα "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"

Ψηφίστε!

Απαντήστε στο ερώτημα που βρίσκεται στο αριστερό μέρος της σελίδας... Έτσι για να ξέρουμε :P

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Κλείνει το Πανεπιστήμιο Πειραιώς μέχρι τις 22 Αυγούστου

Κλείνει το Πανεπιστήμιο Πειραιώς για διακοπές μέχρι τις 22 Αυγούστου.
Μπορείτε μέχρι τότε, να ενημερώνεστε για θέματα που συσχετίζονται με την κρίση που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στους πρυτάνεις των ελληνικών Α.Ε.Ι. και την υπουργό παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου. , όπως και για τις φήμες που θέλουν τα Πανεπιστήμια κλειστά το Σεπτέμβρη.
Τέλος, αν κάποιος συμφοιτητής θέλει να ανακοινώσει κάτι ή και να γράψει ένα δικό του άρθρο για την οικονομία, την ασφαλιστική αγορά, το Πανεπιστήμιο και τη φοιτητική κοινότητα, μπορεί να μου στείλει μήνυμα στο Facebook προκειμένου να δημοσιεύσουμε το άρθρο του. Το  blog αυτό δεν είναι για έναν αλλά για όλους μας.
Σας εύχομαι ένα καλό και ηλιόλουστο καλοκαίρι :P
Θανάσης Χριστοδουλάκης

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Μέχρι την Παρασκευή η ολοκλήρωση της ανακοίνωσης των βαθμολογιών

Μέχρι την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011 έχει οριστεί πως θα ολοκληρωθεί η ανακοίνωση των βαμολογιών προπτυχιακών μαθημάτων του τμήματος μας, όπως αναφέρεται στον οδηγό σπουδών. Το άγχος μας τελειώνει! Από Σεπτέμβρη πάλι...
Υ.Γ.: Για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της επαναληπτικής εξεταστικής του Σεπτεμβρίου, μπορείτε να κλικάρετε στο αντίστοιχο άρθρο ή και στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου.

Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011

Ανακοινώνεται το πρόγραμμα της επαναληπτικής εξεταστικής περιόδου του τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Για να δείτε το πρόγραμμα πατήστε ΕΔΩ.

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Αποτελέσματα για το μάθημα "ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ"

Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματά σας, ανοίγοντας την καρτέλα σας ΕΔΩ.

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!

Τελείωσε και η εξεταστική του Ιουνίου... Πάμε διακοπούλες! :) Μπορείτε να ενημερώνεστε για τους βαθμούς σας ΕΔΩ. Επίσης, καλή επιτυχία σε εκείνους που έκαναν μηχανογραφικό με το 10%.
Καλό Καλοκαίρι σε όλους.

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Μέχρι την Παρασκευή 15/07 το πρόγραμμα της επαναληπτικής εξεταστικής.

Μέχρι την Παρασκευή 15/07 θα αναρτηθεί στο blog μας το πρόγραμμα της επαναληπτικής εξεταστικής του Σεπτεμβρίου.

Γιατί όχι στη νομιμοποίηση των “μαλακών” ναρκωτικών;


Κάποτε ο Γιώργος Παπανδρέου είχε προτείνει προεκλογικά τη νομιμοποίηση της ινδικής κάνναβις και του χασίς. Όλοι πέσαν επάνω του λέγοντας ότι αυτή η πρόταση ήταν απαράδεκτη. Γιατί κύριοι δεν είναι σωστή αυτή η πρόταση; Πληροφοριακά θέλω να ενημερώσω τους αναγνώστες ότι αν θεωρηθεί αυτό το προϊόν είδος πολυτελείας και επιβλαβές για την υγεία, και φορολογηθεί με 40% τότε το κέρδος του κράτους θα είναι 800 εκατομμύρια ευρώ αφού ο ετήσιος τζίρος που υπολογίζεται ότι κάνουν οι έμποροι μαλακών ναρκωτικών στην Ελλάδα είναι 2 δις ευρώ!!! 800 εκατομμύρια δεν είναι και λίγα και ειδικά αν σκεφτούμε τη λαϊκή έκφραση <<φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι>>.
Τι μπορεί να εμποδίσει την κυβέρνηση να προωθήσει αυτή τη νομιμοποίηση; Μας συμφέρει και ειδικά σε εποχές που ολοένα η κρίση κλείνει τις επιχειρήσεις και περιορίζει την οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών και ολόκληρου του κράτους. Εδώ προβλέπεται η πτώχευση των ασφαλιστικών ταμείων! Έχουμε καταλάβει σε πόσο σοβαρή κατάσταση βρισκόμαστε; Αν πτωχεύσουν τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία, ο ηλικιωμένος που δούλευε σε όλη του τη ζωή, δε θα παίρνει πλέον σύνταξη λόγω πτώχευσης! Το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο που ψηφίστηκε πριν από μια εβδομάδα δεν ήταν <<αστειάκι>> της κυβέρνησης, αλλά πραγματικότητα που κάθε μέρα θα τη βιώνουμε στο σπιτικό μας, να μας πνίγει. Και το χειρότερο; δε θα μπορούμε να αντιδράσουμε.
Προτείνω λοιπόν σαν Έλληνας πολίτης που έχει δικαίωμα να μιλάει ανοιχτά, να νομιμοποιηθεί η χρήση μαλακών ναρκωτικών. Κάποιοι όμως θα ρωτήσουν: έτσι όμως η κυβέρνηση, δε θα ωθήσει τον χρήση σε υπερκατανάλωση αυτού του διαβόλου; Όχι. Και αυτό γιατί το υπουργείο υγείας μπορεί να οργανώσει μία εκστρατεία σαν αυτές που κάνει κατά του καπνίσματος. Ακόμα, πάνω στο πακέτο θα γράφει το ίδιο ακριβώς μήνυμα που γράφει και στα τσιγάρα. Στο κάτω – κάτω και το τσιγάρο βλάπτει πολύ σοβαρά την υγεία, και ο Έλληνας το έκοψε όταν είδε ότι δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να αγοράζει τσιγάρα. Έτσι, θα ωθήσει και πολλούς να κόψουν τη χρήση αυτού του διαβόλου.
Σκεφτείτε αυτά που προτείνω και θα καταλάβετε ότι κάπου βοηθάει ένας τέτοιος νόμος. Η παραοικονομία μπορεί να γίνει ανάπτυξη στην οικονομία!
Θανάσης Χριστοδουλάκης
Φοιτητής Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης
Πανεπιστημίου Πειραιώς

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Τρόπος υπολογισμού βαθμού για το μαθημα "Εισαγωγή στην Πληροφορική" του 2 εξαμήνου

Ο τρόπος υπολογισμού του βαθμού σας για το συγκεκριμένο μαθημα είναι οεξής:
Συνολικός βαθμός μαθήματος= (Βαθμός θεωρίας*0,6) + (Βαθμός εργαστηρίου*0,4)
Αυτό σημαίνει ότι αν δεν γράψατε καθόλου στη θεωρία δεν υπάρχει λόγος να πάτε να δώσετε για το εργαστήριο και αυτό γιατί και δέκα (10) να γράψετε τότε ο βαθμός του μαθήματός σας θα είναι 4 το οποίο σημαίνει ότι δεν περνάτε το μάθημα.
Καλή σας επιτυχία.

Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ Ι (Α-Λ) ΤΟΥ 2 ΕΞΑΜΗΝΟΥ

Ανακοινώνεται η βαθμολογία του μαθήματος ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ Ι (Α- Λ) του κυρίου Αντζουλάκου.
ΓΙΑ ΝΑ ΤΗ ΔΕΙΤΕ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!

Σειρά εξέτασης εργαστηρίου 2 εξαμήνου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ανακοινώνεται στους φοιτητές του 2ου εξαμήνου του Τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής
Επιστήμης ότι η εξέταση του εργαστηριακού μέρους του μαθήματος «Εισαγωγή στην
Πληροφορική» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 06/07/2011 στις αίθουσες 004, 007-008, 009,
με την ακόλουθη σειρά, βάσει του Αριθμού Μητρώου (ΑΜ).
Υπενθυμίζεται ότι δικαίωμα συμμετοχής στην εξέταση έχουν αποκλειστικά οι φοιτητές του 2ου
εξαμήνου που δεν έχουν κάνει περισσότερες από τρεις (3) αδικαιολόγητες απουσίες.
11:15 -12:15 (τμήμα 1)
Αίθουσα 004: Σ10001 έως Σ10026
Αίθουσες 007-008: Σ10028 έως Σ10068
Αίθουσα 009: Σ10069 έως Σ10092
12:30 -13:30 (τμήμα 2)
Αίθουσα 004: Σ10094 έως Σ10120
Αίθουσες 007-008: Σ10122 έως Σ10165
Αίθουσα 009: Σ10166 έως Σ10193
13:45 -14:45 (τμήμα 3)
Αίθουσα 004: Σ10233 έως Σ10252
Αίθουσες 007-008: Σ10194 έως Σ10231
Παρατηρήσεις:
1. Εξαιρούνται από την εξέταση λόγω απουσιών οι φοιτητές με ΑΜ:
Σ10004, Σ10013, Σ10016, Σ10017, Σ10022, Σ10027, Σ10041, Σ10045, Σ10046,
Σ10052, Σ10056, Σ10059, Σ10063, Σ10072, Σ10079, Σ10085, Σ10093, Σ10095,
Σ10097, Σ10104, Σ10109, Σ10117, Σ10119, Σ10121, Σ10124, Σ10129, Σ10138,
Σ10139, Σ10140, Σ10144, Σ10145, Σ10147, Σ10148, Σ10152, Σ10157, Σ10161,
Σ10162, Σ10169, Σ10176, Σ10178, Σ10186, Σ10189, Σ10190, Σ10192, Σ10196,
Σ10197, Σ10198, Σ10200, Σ10201, Σ10203, Σ10204, Σ10205, Σ10206, Σ10208,
Σ10209, Σ10216, Σ10218, Σ10219, Σ10220, Σ10222, Σ10227, Σ10229, Σ10232,
Σ10234, Σ10235, Σ10236, Σ10237, Σ10238, Σ10240, Σ10242, Σ10245, Σ10248,
Σ10249.
2. Παρακαλούνται οι φοιτητές να προσέρχονται εγκαίρως στα τμήματά τους
Οι διδάσκοντες του εργαστηρίου:
Λέκτορας Ν. Πελέκης, Ε. Πατούνη (διδάσκων ΠΔ407/80), Σ. Μανωλιά, Σ. Χρυσικόπουλος
(μέλη ΕΕΔΙΠ ΙΙ)
Ο υπεύθυνος του μαθήματος: Επίκουρος Καθηγητής Ε. Κοφίδης